Predavanje „Naređujem u ime naroda! Poslušnost građana RH i svijeta u doba pandemije“

JEFF DEAN/AFP/Getty Images

U petak, 11. studenoga 2022., u 18.00 sati na Filozofskom fakultetu Osijek (učionica 54, II. kat) održat će se prvo javno predavanje i rasprava u sklopu internog znanstvenoistraživačkog projekta „Društva i bolesti: odgovori na zdravstvene krize u modernoj i suvremenoj povijesti“. Predavanje pod nazivom „Naređujem u ime naroda! Poslušnost građana RH i svijeta u doba pandemije“ održat će doc. dr. sc. Dino Krupić s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Osijek. Ulaz je za sve zainteresirane slobodan. Predavanje će se moći pratiti i putem YouTube-kanala projekta.

O PREDAVANJU:

Do pronalaska cjepiva jedini oblik obrane od opasne zarazne i lako prenosive bolesti jest – socijalna distanca. Protekle dvije godine vlade diljem svijeta donosile su mjere kojima su se propisivale preporuke ili zabrane okupljanja. Te odluke donosile su se na različit način i polučili su različite rezultate. Cilj je ovog predavanja usporediti relevantne podatke za RH u odnosu na ostale zemlje u svijetu i naglasiti razlike u načinu provođenja istih u svrhu suzbijanja pandemije te dati pregled istraživanja psiholoških obilježja ljudi koji su se pridržavali preporučenih mjera.

O PREDAVAČU:

Dino Krupić od 2014. godine radi na Filozofskom fakultetu u Osijeku kao asistent, a od 2021. godine radi u znanstveno-nastavnom zvanju docenta. Redovito sudjeluje na inozemnim znanstvenim i stručnim skupovima i autor je većeg broja znanstvenih radova te poglavlja u zbornicima izdavača poput Cambridge University Pressa i Elseviera, a suurednik je i sveučilišnog udžbenika izdavača Oxford University Press. Znanstveni interesi vezani su uz proučavanje biološke osnove ličnosti, psihometriju, a posljednjih nekoliko godina usmjeren je na prepoznavanje znakova straha i anksioznosti izazvanih virtualnom stvarnošću.


Izvor za iskorištenu fotografiju: JEFF DEAN/AFP/Getty Images